Asociația Banat IT

Banat IT caută sponsori pentru participarea celei de a doua echipe de tineri programatori timișoreni la o competiție de tehnologie spațială

 

Începutul fiecărui an este o perioadă în care visăm, ne stabilim obiective personale,  formulăm tactici și angajamente spre a ne realiza scopurile. Avem apoi la dispoziție  aproape 365 zile pentru a munci din greu pentru a le îndeplini sau pentru… a uita de ele.

Dacă unul dintre obiectivele tale pentru anul 2017 este să fi mai implicat în comunitate, nu trebuie să cauți foarte mult! Poți să ni te alături pentru a susține o cauză educațională!

BanatIT lansează o strângere de fonduri pentru a ajuta a încă o echipă de liceeni din Timișoara să participe la marea finală a competiției Zero Robotics.teamZR

ZeroRobotics este o competiție de programare organizată de MIT, NASA & ESA unde participanții crează un cod pentru a controla dispozitivele SPHERE(Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) micro-roboți aflați la bordul Stației Spațiale InternaționaleFinala Zero Robotics e un eveniment multi-locație, care va avea loc în 27 ianuarie, la Amsterdam, Boston și Sydney.

Echipa pe care vă invităm să o ajutați, Cassiopeia, de la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil”, formată din Miruna Grigoraș, Cristina Cordun, Daniel Drondu, Sebastian Maleș și Emanuel Covaci, coordonați de către domnul profesor Mircea Lupșe-Turpan, tocmai a trecut de runda recalificărilor și are nevoie de o comunitate care să îi ajute să participe la centrul de cercetare ESTEC din Olanda.

Ei se vor alătura echipei calificate deja, heRObotics, cu membrii de la  Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, Colegiul Național ”CD Loga”, Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon”, coordonați de doamna profesor Nușa Cojocaru, care vor participa la finala concursului desfășurată în Boston (SUA). Costurile lor care depășesc 6500 de dolari sunt acoperite de BRD – Group Societe Generale.

Inițiativa de sprijinire a echipei Cassiopeia se aliniază implicării constante a  Asocaiției Banat IT în educația tinerilor programatori prin coordonarea implementării conceptului CoderDojo în Zona Metropolitană Timișoara și promovarea lui în alte orașe din România. Patru din cei nouă membri ai echipelor timișorene calificate la finala ZeroRobotics sunt ”CoderDojo ninja”, cu performanțe deosebite în competiții de programare naționale și internaționale.

Puteți contribui cu orice sumă, individual sau ca firmă, pentru a acoperi o parte din cheltuielile de participare, apreciate la circa 3000 EUR. Detaliile bancare ale Asociației Banat IT pot fi găsite aici.  Vă rugăm să includeți mențiunea “donație Zero Robotics”.

Vă mulțumim pentru sprijin!

Pentru informații suplimentare puteți să ne contactați prin email la radu.ticiu@banatit.ro sau telefon la +40722691279!